venerdì 4 marzo 2011

Pasta con rucola e salsiccia - Paste cu rucola si cirnat - Sausage and arugula pasta




pasta corta
una busta di rucola
4 salsicce bolognese
4-6 pomodorini
Parmigiano o Grana

- lessare la pasta al dente in acqua salata
- spellate le salsicce e tagliate a pezzetti con un cucchiaio di legno, fatte rosolare le salsicce con i pomodori e acqua di cottura della pasta
- al ultimo aggiungete la rucola e la pasta scollata, amalgamate tutto e lasciate un minuto che si insaporisce tutto
- servite con una grattugiata di Parmigiano o Grana

in romana

paste scurte
o punga de rucola*
4 cirnati proaspeti **
4-6 rosii mici
Parmezan sau brinza Grana

- fierbeti pasta al dente in apa sarata
- curatati cirnatii de mat si ii taiati/rupeti cu o lingura de lemn in bucati, ii prajiti fara ulei caci au ei destula grasime in tigaie adaugind rosiile si apa in care fierb pastele daca este nevoie
- la sfirsit adaugati rucola si pasta scursa, amestecati si mai lasati circa 1 minut pe foc sa se amestece bine gusturile si sa se inmoaie putin rucola dar nu prea mult caci se topeste de tot
- serviti cu parmezan sau brinza Grana rasa

* o punga cum sunt cele in care se vinde salata deja curatata la supermarket
** cirnatii folositi in reteta mea, tipici acestei zone au in compozitia de carne vin si condimente

english

short pasta
arugula
4 fresh sausage
4-6 cherry tomatoes
Parmesan or Grana Padano cheese

- bring a large pot of water to a boil and cook pasta until just tender (al dente)
- removed from casings the sausage and cook in a large nonstick skillet over medium-high heat ( breaking it up into small pieces with a wooden spoon, until cooked . Add halved tomatoes and 1-2 tablespoon water from boiling pasta if need
- at least add arugula and pasta
- serve the pasta with sprinkle Parmesan or Grana Padano cheese